Fläskfile i örtsås




Ingredienser
500 g fläskfilé
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Smör

Sås:
2 dl vispgrädde
½ msk vetemjöl
½ dl vatten
125 g grovskuren färsk bladspenat
½ hönsbuljongtärning
½ dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
1 msk senap

Tilllagning
  • Skär köttet i skivor. Salta, peppra och bryn det i smör i en stekpanna.
  • Vispa ihop grädde och mjöl i en kastrull.
  • Tillsätt vatten, spenat, buljongtärning, örter och senap. Koka upp under vispning.
  • Lägg ner köttet i såsen och låt det koka ca 5 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0