Fläskytterfilé med potatisgratäng i lergryta.
Ingredienser:
ca 700 g Fläskytterfilé, hel
ca 1 kg mandelpotatis, tunt skivade3 vitlöksklyftor, pressade
2 dl crème fraiche eller grädde
2 dl mjölk
2 dl västerbottenost, riven
2 tomater, klyvda
salt
peppar
Tilllagnnig:
Lägg lergrytan i blöt (bör ligga i runt en kvart) och stek under tiden sidorna av ytterfilén i en stekpanna på hög värme i smör tills alla sidorna har fått färg. Blanda ihop Crème fraiche, mjölken och de pressade vitlöksklyftorna. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Dela tomaterna i halvor. Ta upp lergrytan varva sedan potatis med crème fraiche-röran och ost. Lägg ytterfilén överst och de delade tomaterna vid sidorna. In i kall ugn, vrid på 200 grader och om en och en halv timme är det klart. Enkel och god allt-i-ett matlåda.
Kommentarer
Postat av: Peter
Låter väldigt gott skall testa i helgen // Peter
Trackback